Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2016 | 17312 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj, simpla ,dar foarte buna. Este speciala pentru cei carora le place spanacul dar si cine nu, sigur o va aprecia dupa ce vor gusta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 gr spanac fiert
  • 200 gr branza telemea de capra
  • 250 gr branza de vaci sau ricotta
  • 100 gr cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 lingurita oregano tocat marunt
  • Extra:
  • 1 ou
  • seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj:

Preparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj
Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat .
Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze .
Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul , am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .
Am gustat si nu am mai adaugat sare deoarece am avut o branza telemea destul de sarata .
Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.
Intr-o tava am intins o foaie de aluat de foietaj , am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
Intr-un bol am batut oul cu furculita si am uns bine placinta . Din loc in loc am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan .
In cuptorul incins la 180 grade coacem placinta cam 25minute .
Serviti cu cei dragi .
 
Puteti include spanacul si intr-o frumoasa rulada festiva - Rulada aperitiv cu spanac sau intr-o reteta rapida si delicioasa de Paste cu pui si spanac
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si smantana