Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 7141 vizualizari

 

Reteta care m-a inspirat a fost una a lui Ruxy-Rux...http://bucatariecudragoste.blogspot.com/2011/08/tarta-mediteraneeana-cu-branza.html.........si va rog sa ma credeti pe cuvant de bucatarasa ............... hihihi............ ca este bunaciune curata si merita incercata.Ete ca am facut si rima.
Numai ca Ruxy ca o super - gospodina a facut aluatul in casa eu in schimb am cumparat.......stiiiiiiiiiu o sa vina carcotasele si o sa spuna ca ce gospodina sunt eu de nu fac aluat...............ei ,bine sa stie lumea ca pe langa dulce nu fac nici aluat,in cel mai rau caz....hahaha....face masina....)))

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 oua
  • 500 g iaurt
  • 300g branza (eu am folosit de vaca dar se poate folosi orice alta branza)
  • 3 linguri crema de branza
  • 2-3 linguri cu faina
  • cascaval
  • o mana de masline fara samburi
  • marar verde
  • sare 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy:

Decongelam aluatul. Tapetam o tava rotunda cu unt si intindem aluatul astfel incat sa imbracam si peretii acesteia. Intepam cu ajutorul unei furculite aluatul din loc in loc. In timp ce incalzim cuptorul ne ocupam de umplutura. Mixam bine ouale cu putina sare apoi adaugam iaurtul, crema de branza, faina in ploaie si la final branza maruntita si mararul taiat. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Turnam umplutura in tava rotunda, deasupra radem cascavalul si apoi decoram cu masline. Dam tarta la cuptor la 180 grade si o tinem circa 40 min. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoresca apoi se taie si ........pofta buna! Se poate servi atat calda cat si rece, dupa preferinta. Va astept cu mare drag la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu branza