Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata
O bunatateeeeee. M-am inspirat de la LaANcuta (postavaru). Multumesc!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, unt, zaar, oua, cacao, branza de vaci
Ingrediente pentru Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:
Cum se prepara Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:
Aluat:
Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt.
Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. La inceput se poate sa vi se para prea sfaramicios, dar continuati sa framantati pana cand untul se incorporeaza bine in faina.
Impartim aluatul in 2 parti egale, apoi le facem sub forma de bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator pentru 10 minute.
Crema:
Mixam branza cu zaharul si ouale, iar la sfarsit adaugam si esenta de vanilie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem o bila de aluat si o dam pe razatoarea mare direct in tava. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.
Punem crema peste aluatul din tava si deasupra radem si cea de a 2-a bila de aluat.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 40 de minute.
Lasam la racit apoi servim.
O prajitura cu branza grozav de buna si aromata este si Prajitura cu branza si zmeura sau o alta varianta, un fel de prajitura turnata, numai ca are blat de cacao Prajitura cu branza si zmeura
Va recomandam si reteta Prajitura saseasca cu branza si stafide