Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Sep 2021 | 4008 vizualizari

 

  Un mezel de casa apreciat la noi este slaninuta cu boia si usturoi. Sustin ca este mai sanatoasa preparata acasa din carne de porc crescut la tara , decat orice preparat frumos ambalat, gasit la magazin. Bineinteles ca o pregatesc destul de rar, cand ne este dor .Asta cam de vreo 3 ori pe an . 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne
  • 1 rosie mare[400 gr]
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi mari
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie):

  1.  Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .
  2. Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti  aproximativ egale cam de marimea unei palme .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Puneti  la fiert slaninuta impreuna cu rosia si ceapa rosie taiate in doua .
  5. Adaugati doi catei usturoi intregi, ardeiul iute  si foaia de dafin.
  6.  Apa trebuie sa acopere bine toate ingredientel .Sarati
  7. Fierbeti timp de 20 minute .
  8. Intepati cu o furculita slaninuta . Daca aceasta intra cu usurinta in carne , atunci este fiarta .
  9. Se scoate slaninuta din apa si se unge cu usturoi pisat [ ceilalti doi catei ].
  10. Cu ajutorul unei site mici se pudreaza cu boia rosie dulce .
  11. Pentru o nota picanta am presarat cativa fulgi de piper pe deasupra .
  12. Se lasa slaninuta sa se raceasca si se introduce la frigider .
  13. Consumati slanina fiarta cu boia si usturoi , rece , alaturi de legumele preferate de sezon .
  14.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .

2

De data aceasta am ales rosia sa taie din gustul de grasime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba