Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Sep 2021 | 3265 vizualizari

 

  Un mezel de casa apreciat la noi este slaninuta cu boia si usturoi. Sustin ca este mai sanatoasa preparata acasa din carne de porc crescut la tara , decat orice preparat frumos ambalat, gasit la magazin. Bineinteles ca o pregatesc destul de rar, cand ne este dor .Asta cam de vreo 3 ori pe an . 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina de porc de pe burat cu o dunga de carne
  • 1 rosie mare[400 gr]
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi mari
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie):

  1.  Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .
  2. Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti  aproximativ egale cam de marimea unei palme .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Puneti  la fiert slaninuta impreuna cu rosia si ceapa rosie taiate in doua .
  5. Adaugati doi catei usturoi intregi, ardeiul iute  si foaia de dafin.
  6.  Apa trebuie sa acopere bine toate ingredientel .Sarati
  7. Fierbeti timp de 20 minute .
  8. Intepati cu o furculita slaninuta . Daca aceasta intra cu usurinta in carne , atunci este fiarta .
  9. Se scoate slaninuta din apa si se unge cu usturoi pisat [ ceilalti doi catei ].
  10. Cu ajutorul unei site mici se pudreaza cu boia rosie dulce .
  11. Pentru o nota picanta am presarat cativa fulgi de piper pe deasupra .
  12. Se lasa slaninuta sa se raceasca si se introduce la frigider .
  13. Consumati slanina fiarta cu boia si usturoi , rece , alaturi de legumele preferate de sezon .
  14.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .

2

De data aceasta am ales rosia sa taie din gustul de grasime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Toba de casa