Pentru azi doar un desert simplu,cât sa ne amagim pofta de dulce.M-au tentat capşunii la piata,dar am sa-mi cam pun pofta în cui pâna apar capşunii autohtoni.Initial am spus ca n-o sa fac desert,pentru ca mai am de munca cu niste kilograme,dar am zis ca nu-i rau sa manânc fructe,ca doar e sanatos….hi hi hi.
Pentru foaia de rulada am folosit compozitia de la gaufre:
Pentru umplutura:
Pentru ornat:
Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor.
Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata).
Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele obisnuite,dar ceva mai subtire ca cea pentru gaufre.Se lasa la frigider pentru o ora.
Ungem tigaia cu foarte putin ulei,ajutandu-ne de o pensula de silicon.Coacem clatite mai grosute.Compozitia este destul de „delicata” si cam greu de întors la dimensiunea aceasta.Asa ca prima mi s-a rupt si mi-au ramas doar trei bucati.
Nu-i nici un bai ,ca doar tot trebuia sa gust sa vad daca’s bune …..
Dizolvam amidonul cu siropul de la capsuni,apoi amestecam amidonul in toata compozitia.Punem totul intr-o cratita pe foc si amestecam pana se ingroasa.Lasam jeleul sa se raceasca.
Mixam crema mascarpone,apoi incorporam jeleul de capsuni,amestecand cu o lingura pentru a pastra bucatile de fructe intregi.
Intindem foile de clatite(le-am adaugat si pe lungime si pe latime,daca doriti o rulada mai groasa puteti sa le adaugati doar pe latime),asezam deasupra crema de capsuni si rulam.
Ornam cu frisca si capsuni si lasam la frigider pana cand crema se intareste si se poate taia.
Dupa cum vedeti ,eu am folosit foarte putin zahar si gustul a fost perfect.