Guguluf colorat (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2014 | 4599 vizualizari

 

nu prea sunt adepta colorantilor, dar pentru ca am avut nuca de cocos albstra am facut o exceptie....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri (de la oua mari,de casa)
  • 6 linguri de zahar tos
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura seminte de mac
  • 50 gr.nuca de cocos (colorata am avut eu)
  • 1 lingura rasa cacao pudra
  • 1 plic glazura caramel ( la rece) de la Dr.Oetker
  • bombonele aurii si argintii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf colorat (din albusuri):

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.

In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia obtinuta).

In cel de-al doilea vas, adaugam peste spuma din albusuri si zahar, nuca de cocos colorata+2 linguri de faina, amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul cu mac, presaram un strat fin de cacao pentru a delimita zonele diferit colorate de blat,apoi turnam si stratul colorat.

Dam forma la copt la temperatura moderata,175 grade pana se rumeneste usor guguluful si trece testul scobitorii.

Scoatem guguluful din forma, preparam glazura caramel urmand instructiunile de pe plic,apoi imbracam guguluful in tinuta de sarbatoare, avand grija ca la final sa-l gatim frumos si cu bombonele aurii si argintii...

Lasam cca 30 minute sa se intareasca glazura, apoi feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf colorat (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu crema de ciocolata