Guguluf colorat (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2014 | 4902 vizualizari

 

nu prea sunt adepta colorantilor, dar pentru ca am avut nuca de cocos albstra am facut o exceptie....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri (de la oua mari,de casa)
  • 6 linguri de zahar tos
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura seminte de mac
  • 50 gr.nuca de cocos (colorata am avut eu)
  • 1 lingura rasa cacao pudra
  • 1 plic glazura caramel ( la rece) de la Dr.Oetker
  • bombonele aurii si argintii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf colorat (din albusuri):

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.

In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia obtinuta).

In cel de-al doilea vas, adaugam peste spuma din albusuri si zahar, nuca de cocos colorata+2 linguri de faina, amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul cu mac, presaram un strat fin de cacao pentru a delimita zonele diferit colorate de blat,apoi turnam si stratul colorat.

Dam forma la copt la temperatura moderata,175 grade pana se rumeneste usor guguluful si trece testul scobitorii.

Scoatem guguluful din forma, preparam glazura caramel urmand instructiunile de pe plic,apoi imbracam guguluful in tinuta de sarbatoare, avand grija ca la final sa-l gatim frumos si cu bombonele aurii si argintii...

Lasam cca 30 minute sa se intareasca glazura, apoi feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf colorat (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao si cirese