Am avut nevoie de doua foi de tort pe care le-am facut pornind de la o reteta de piscoturi, asa ca mi-am zis ca e bine sa scriu reteta separat de piscoturi ca sa stiu unde o gasesc, nu sa umblu bezmetica ca am uitat la ce tort am folosit blatul de piscot. Reteta am citit-o la Beatricia de la '' Momente delicioase cu Beatricia ", imi plac foarte mult retetele ei si imi sunt sursa de inspiratie.
Pentru Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, oua, zahar si amidon.
Iata cum se prepara Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, le-am cantarit, am separat albusurile de galbenus, am amestecat faina cu amidonul. Mi-am pregatit si tava pt. copt, am desenat pe hartia de copt un cerc cu diametrul de 20 cm, am asezat hartia in tava cu partea desenata jos ( hartia sa fie alba sa se poata distinge cercul).
Intr-un bol am pus albusurile cu sarea si le-am mixat pana au inceput sa se intareasca, apoi am incorporat 65 g zahar, in reprize, continund sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.
In alt bol am pus galbenusurile si 65 de g zahar si am inceput sa mixez pana au inceput sa se deschida la culoare si sa-si dubleze volumul, am pus extrasul de vanilie si am amestecat bine, apoi am incorporat albusurile, in reprize, amestecand cu o spatula de jos in sus.
La final am incorporat faina si amidonul cernute folosind aceleasi miscari lente de jos in sus.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-un posh cu dui rotund- diametru 10 mm- am format doua blaturi cu diametrul de 20 cm, din restul de compozitie am format piscoturi.
Inainte sa dau tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am pudrat blatul cu zahar pudra, am lasat sa se coaca cca 10-12 min, sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, atat blaturile cat si piscoturile. Sunt delicioase, imi venea sa le mananc pe toate si sa nu mai fac nici un tort, dar n-am facut asta......:))))))))))))))))