Reteta de moussaka de vinete

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 26 Aug 2023 | 3104 vizualizari

 

Am primit o plasa plina de vinete si prima reteta ce mi-a venit in minte a fost reteta de moussaka pe care nu am facut-o de mult Azi am gatit-o si a iesit atat de buna ca neaparat vreau sa o impartasesc cu voi. Nu sustin ca e reteta originala -am gatit-o in functie de gustul meu- ceea ce fac cu fiecare fel de mancare gatit.
Pentru Reteta de moussaka de vinete am folosit urmatoarele ingrediente: vinete, carne tocata, ceapa, rosii, vin alb, supa de carne, sos bechamel, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de moussaka de vinete
  • 2-3 vinete
  • aprox 400 gr carne tocata
  • 1 ceapa medie, usturoi proaspat
  • ullei de masline, dafin, cimbru proaspat, sare, piper, praf de usturoi,putin chimen si scortisoara, boia, ardei iute (optional)
  • 3 rosii bine coapte
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar supa de carne
  • aprox200 ml sos bechamel
  • felii de cascaval sau razuit
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de moussaka de vinete:

Iata cum se prepara Reteta de moussaka de vinete

Pregatim vinetele: se taie in felii nu foarte subtiri si le presaram cu sare, piper si praf de usturoi, apoi punem putin ulei de masline, amestecand sa cuprinda toate feliile. In tava de cuptor punem hartie de copt si asezam feliile de vinete, le dam la cuptor la 180ºC pana se coc, apoi le scoatem si pastram pana facem carnea.

 Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline la calit. Adaugam foaie de dafin si cimbru proaspat (eu am pus si ardei iute dar e optional). Cand s-a rumenit putin ceapa, adaugam boia (cca 1 lta) si apoi punem carnea. Eu am folosit carne de vita tocata (partea mai grasa)-lasam sa se caleasca bine si adaugam usturoiul si rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete, dar bine coapte sau in conserva.

Dupa 5 minute, adaugam si pasta /sucul de rosii si apoi vinul si lasam sa fiarba la foc mare pana scade lichidul; adaugam condimentele: sare, piper, putin chimen praf si foarte putina scortisoara (dupa gust). Adaugam supa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. 

Intr-un vas termorezistent punem pe fund putin bechamel (e un sos facut din unt+faina+lapte) si aranjam straturi de vinete+carne+felii de cascaval /sau mozarella+vinete+carne+vinete+ sos bechamel. Deasupra sosului punem parmezan razuit

Dam la cuptorul incins pentru cca 20-30 minute, pana cand se rumeneste deasupra. 

Lasam sa se mai racesca si apoi portionam.

Vezi si reteta de Musaca de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de moussaka de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos de vin