Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Ian 2011 | 7002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei mici  
  • 5 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 ardei iute  
  • 1 mana de frunza de patrunjel  
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe:

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.

Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.

Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.

Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.

Se zdrobeste usturoiul  cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.

Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.

Se servesc  dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Păstăi de fasole cu usturoi