Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

de Bucataras in Dulciuri, 11 Dec 2024 | 3225 vizualizari

 

Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de cornulețe, iar Andra Mihail le-a pregătit pe cele mai fragede și mai bune, așa că încearcă-le și tu.
Pentru Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase, sunt necesare următoarele ingrediente: untură, smântână, făină, ouă, zahăr, nuca, magiun și rahat.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
  • 200 g smântână fermentată, grasă
  • 140 g untură
  • 2 gălbenușuri
  • 450 g făină de grâu
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • ~100 g rahat
  • 3 linguri magiun+2-3 linguri nuca măcinată
  • Pentru finisat:
  • 100 g zahăr pudră vanilat
Portii: 34
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:

Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:

Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi scoate compoziția pe blatul de lucru și frământă până obții un aluat omogen. Nu frământa excesiv pentru ca aluatul să își păstreze frăgezimea. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Între timp, amestecă magiunul cu nuca măcinată ca să obții o pastă. Taie rahatul în bucăți potrivite pentru a umple cornulețele.

Scoate aluatul de la frigider și pune-l pe blatul de lucru ușor înfăinat. Împarte-l în două jumătăți.

Întinde fiecare parte în formă de disc, în strat subțire și porționează-l în triunghiuri egale. Umple cu rahat sau cu magiun, apoi rulează-l sub formă de cornuleț.  Procedează la fel până termini tot aluatul. 

Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 15-20 minute. Timpul poate varia în funcție de cât de groase sau de mari sunt. Sunt gata când devin ușor rumene. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele puțin la răcit, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră. Sunt delicioase și extrem de fragede. 

Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.

Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede