Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

de Bucataras in Dulciuri, 11 Dec 2024 | 181 vizualizari

 


Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de cornulețe, iar Andra Mihail le-a pregătit pe cele mai fragede și mai bune, așa că încearcă-le și tu.
Pentru Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase, sunt necesare următoarele ingrediente: untură, smântână, făină, ouă, zahăr, nuca, magiun și rahat.

 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
  • 200 g smântână fermentată, grasă
  • 140 g untură
  • 2 gălbenușuri
  • 450 g făină de grâu
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • ~100 g rahat
  • 3 linguri magiun+2-3 linguri nuca măcinată
  • Pentru finisat:
  • 100 g zahăr pudră vanilat
Portii: 34
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:

Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:

Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi scoate compoziția pe blatul de lucru și frământă până obții un aluat omogen. Nu frământa excesiv pentru ca aluatul să își păstreze frăgezimea. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp, amestecă magiunul cu nuca măcinată ca să obții o pastă. Taie rahatul în bucăți potrivite pentru a umple cornulețele. Scoate aluatul de la frigider și pune-l pe blatul de lucru ușor înfăinat. Împarte-l în două jumătăți. Întinde fiecare parte în formă de disc, în strat subțire și porționează-l în triunghiuri egale. Umple cu rahat sau cu magiun, apoi rulează-l sub formă de cornuleț.  Procedează la fel până termini tot aluatul.  Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.  Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 15-20 minute. Timpul poate varia în funcție de cât de groase sau de mari sunt. Sunt gata când devin ușor rumene.  După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele puțin la răcit, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră. Sunt delicioase și extrem de fragede. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

RODIMUR 1

11.12.2024, 12:48

Cele mai bune cornulețe, cu untură...

MotanLaOale 1

11.12.2024, 13:58

vasimur 1

11.12.2024, 17:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, fara coacere