Desert branzoaice

de -Licurici- in Dulciuri, 13 Dec 2018 | 4027 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 320 g faina;
    • 150 ml lapte;
    • 30 g unt;
    • 50 g zahar;
    • 1 ou;
    • 5 g drojdie;
    • coaja rasa de lamaie+portocala;
    • un praf de sare;
  • Pentru umplutura:
    • 300 g branza de vaci;
    • 50 g stafide;
    • 80 g zahar;
    • 2 oua;
    • 2 linguri gris;
    • coaja rasa de lamaie+portocala;
    • 1 pliculet zahar vanilinat;
    • esenta de rom.
  • Pentru uns:
    • 1 galbenus de ou;
    • 1 lingura de lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice:

  1. Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca.
  2. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut.
  3. Faina se cerne intr-un bol, se adauga un praf de sare, drojdia si laptele.
  4. Se framanta compozitia, iar cand se omogenizeaza, se adauga oul si coaja de lamaie+portocala.
  5. Se mai framanta 1-2 min, pana se obtine un aluat elastic.
  6. Daca aluatul este mai moale, se mai adauga treptat faina.
  7. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.
  8. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.
  9. Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele, apoi compozitia se tine in frigider, pana creste aluatul. Stafidele se hidrateaza in apa cu esenta de rom, apoi se pun peste restul de ingrediente.
  10. Aluatul se intinde dreptunghiular, apoi se taie in 4.
  11. In mijlocul fiecarui patrat se adauga umplutura cu branza.
  12. Se aduna colturile in forma de plic si se strang cu degetele, ca sa se lipeasca.
  13. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa 30-40min, sa creasca.
  14. Cand au crescut, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, apoi se baga in cuptoul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min.
  15. Se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
  16. Se servesc presarate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu portocala si nuca de cocos