Gustul Craciunului de acasa:D!
Spalam si curatam bine carnea, o taiem in bucatele mai mic, curatam legumele si le punem impreuna la fiert. Apa adaugam cat sa le acopere. In cazul in care se mai evapora, mai adugam apa ca sa fie tot timpul acoperite.
Luam spuma cu ajutorul unei linguri si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe os iar apa devine lipicioasa(se lipeste usor de degete).
Cand e totul gata, scoatem legumele si carnea deoparte.
Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa rece.
Aruncam cepele(care au stat la fiert numai pentru aroma:D) iar morcovii ii taiem feliute, si apoi fiecare feliuta o taiem astfel incat sa arate ca o stea...eu aveam chef de joaca :D.
Desprindem usor carnea de pe os si o taiem in bucatele mai mici.
Apoi, asezam intr-o caserola stelutele de morcov impreuna cu cateva fire de patrunjel(pentru decor) , apoi carnea taiata.
Cu zeama ramasa am procedat astfel: am strecurat-o, apoi am pus-o la fiert din nou impreuna cu usturoiul pisat. Am lasat sa dea cateva clocote impreuna, apoi am luat-o de pe foc. O mai lasam cateva minute sa se mai racoreasca, apoi luam cateva linguri de zeama si amestecam cu gelatina pana aceasta se topeste. Turnam amestecul obtinut in zeama cu usturoiul pisat si amestecam foarte bine astfel incat gelatina sa cuprinda toata zeama. Condimentam bine si turnam apoi peste carnea din caserole. Se pastreaza la rece.
Mie mi-au iesit 2 caserole(ca in poza) plus un castronas mai mic.
Foarte buna a iesit!