Quatre Quarts cu sos de capsuni

de Brindusa in Prajituri, 16 Oct 2011 | 4739 vizualizari

 

Quatre quarts e un chec frantuzesc, care se numeste asa "patru sferturi", pentru ca are 4 ingrediente principale, in cantitati egale. E bun de mancat cu o cafeluta, dar eu l-am imbunatatit putin cu un sos rosu si aromat. Si uite asa am avut si desert la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 175 g zahar
  • 175 g unt, moale
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 10 g praf de copt

Pentru sosul de capsuni:

  • 400 g capsuni
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre Quarts cu sos de capsuni:

Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider

Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand se formeaza o crema.

Adauga ouale, unul cate unul. Bate bine dupa fiecare.

Adauga esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca bine.

Adauga faina si amesteca repede. Toarna compozitia in tava de chec

Coace checul 35 - 40 de minute la 180 C, pana ce o scobitoare infipta in el iese curata.

Scoate checul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca.

Serveste o felie calduta de chec cu cateva linguri de sos de capsuni si cateva capsuni intregi.

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava de chec

2

In loc de sosul de capsuni se poate folosi sos de zmeura, mure sau ciocolata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre Quarts cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:42

un deliciu.trec la favorite

adry88 1

17.10.2011, 21:31

frumoasa prezentarea

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:48

hmmm...yamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu sos de capsuni