Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa

de mirela0911 in Pui, 14 Noi 2019 | 17884 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa si care a fost savurata cu mare placere. Unii vor spune probabil ca e cu bere, e amara, mananca si copiii .... nicio treaba! Nu s-a simtit deloc amareala, ba chiar i-a dat un gust deosebit carnii, iar alcoolul din bere in timpul fierberii se evapora. Ce mai .... ne-am lins pe degete! 
Pentru Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpe de pui, bere, ceapa, morcovi, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa
  • 12 buc pulpe superioare de pui
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 330 ml bere blonda (am avut eu, dar merge si bruna)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • patrunjel verde tocat
  • garnitura preferata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa:

Cum se prepara Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa

Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator.

Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine astfel incat pulpelke sa fie bine acoperite cu aceasta marinada. Se lasa deoparte o jumatate de ora.

Se curata ceapa si se taie julienne. Se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca usor. Se trage deoparte ceapa si se pun bucatile de carne in tigaie. Se lasa sa se albeasca apoi se intorc pe partea cealalta. 

Se curata si se spala morcovul apoi se taie rondele. Se asaza peste carne si se toarna restul de bere. Se lasa 20 de minute sa fiarba la foc mic apoi se intorc bucatile de carne pe partea cealalta si se lasa tot 20 de minute. Se verifica daca este facuta carnea. Se stinge focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat.

Se serveste alaturi de garnitura preferata. Eu am facut un Piure de cartofi delicios.

Merge sa puneti alaturi si niste Castraveti murati sau Gogosari in otet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui berea blonda cu cea bruna.

2

Se poate servi si ca atare, este foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar