Pulpe de pui cu busuioc in blanita de branzeturi si legume

de RodicaTako in Pui, 26 Feb 2017 | 1977 vizualizari

 

Cunosc reteta aceasta de vreo 20 de ani. Este foarte gustoasa. Pulpele de pui in blanita de branzeturi sunt prietene bune si cu alte garnituri. De data aceasta, m-am gandit sa le insoteasca niste legume trase la tigaie in unt.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 200 gr cascaval
  • 200 gr branza feta
  • 150 ml smantana
  • 50 gr unt ulei
  • faina
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • un catel de usturoi
  • Ingrediente pentru garnitura:
  • 3 ardei kapia
  • 3 morcovi ulei
  • 50 gr unt
  • sare
  • 200 gr ciuperci champignion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu busuioc in blanita de branzeturi si legume:

 

    Se amesteca intr-un castron, cam trei sferturi din cascavalul razuit prin razatoarea mica, toata branza feta, un catel zdrobit de usturoi, 150 ml de smantana si putin busuioc. (Acest amestec se va pune peste pulpe dupa ce vor sta putin in cuptor)

     Se spala bine pulpele si se usuca cu ajutorul unui servet de bucatarie. Se condimenteaza carnea cu sare, piper si busuioc. Se dau bucatile de carne  condimentate, prin faina si se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei si unt, pana se formeaza o crusta usor aurie. Acestea se asaza apoi intr-o tava, peste ele adaugam cu o lingura din grasimea in care s-au prajit si se dau la cuptor pentru 5 minute. Se scoate tava din cuptor si cu ajutorul unei linguri, asezam pe fiecare pulpa, pasta de branza pregatita dinainte.

     Se da din nou la cuptor si se lasa pana ce se formeaza o crusta aurie. Inainte sa scoatem carnea din cuptor, mai presaram restul de cascaval razuit pe fiecare bucata de carne si se lasa un minut, doar pana ce se topeste cascavalul. Se scoate apoi carnea din cuptor.

      Se coc ardeii kapia pe plita si se curate, se scot semintele si se taie fasii lungi.

    Se curata morcovii, se spala si se taie fasii lungi si subtiri cu ajutorul unui peeler.

    Ciupercile le taiem fasii subtiri.

    Intr-o tigaie cu unt si putin ulei, se pun pe foc, intai morcovii cu putina sare, si se lasa sa se inmoaie sub capac, se adauga apoi ciupercile si la sfarsit fasiile de ardei. Garnitura este gata !

      Pulpele de pui cu busuioc in blanita de branzeturi sunt foarte gustoase cu garnitura de ardei copti si morcovi.

      Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu busuioc in blanita de branzeturi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu pui si masline