Pulpa de curcan la cuptor cu legume

de adasev12 in Curcan, 14 Sep 2010 | 24380 vizualizari

 

pur si simplu am pus ce i-a trecut mie prin cap...i a iesit cam asta....
proportiile le-am pus dupa capul meu, se pot modifica in fc de necesitati...

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de curcan superioara cu tot cu os
  • 3 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • un dvlecel,
  • 3 rosii
  • 200 g ciuperci congelate
  • 3 fire de ceapa verde
  • codimente pt friptura, sare, piper, oregano, cimbru, usturoi
  • un pahar de vin alb( optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la cuptor cu legume:

pulpa de curcan se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si 2 fire de telina.se lasa sa fiarba pe jumatate, cam jumatate de. se scoate sa se raceasca, se presara cu codimente, oregano, cimbru , se impaneaza c 3-4 catei de usturoi.

se ia o tava si se unge cu ulei, se asaza carnea in mijloc.

separat se incinge in putin ulei ceapa pana se inmoie, se adauga ciupercile si se calesc impreuna pana se inmoie bine si ciupercile, vor lasa apa, dar nu conteaza.dupa ce s-au inmuita bine se toarna deasupra carnii in tava.

se taie cartofii felii mai groase si se asaza pe-o parte a tavii, morcovii se taie rondele si se asaza si ei in tava, la fel dovlecelul si rosiile. se asezoneaza cu vegeta si alte codimente, daca doriti si se introduce tava la cuptor dupa ce a fost incalzit in prealabil la 200 g. nu mai trebuie adaugata apa, fiindca e destula de la ciuperci. dupa jumatate de ora scoateti tava si intoarceti legumele pe partea cealalta sa se faca bine. mai turnati, daca va place un pahar de vin alb si dati iar la cuptor pt jumatate de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu legume si sos de rosii