Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se amesteca usor si se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga o cana de apa clocotita si se lasa sa fiarba cu capac.
Intre timp se pregateste prazul. Se taie partea verde cu frunze, se curata si se spala bine, apoi se taie rondele de 2 cm. Se opareste prazul cu apa clocotita in care se pun 2 linguri cu otet. Se lasa acoperit 5 minute, apoi se scurge de apa.
Se adauga prazul in oala si se mai pune o cana cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba cu capac 15 minute. Se verifica daca este fiert, in special partea alba. Se adauga maslinele, piper, foi de dafin si putin cimbru si se mai lasa sa dea cateva clocote. La final se adauga sucul de rosii, se lasa sa mai fiarba 10 minute si se opreste focul. Se presara deasupra marar si patrunjel maruntite fin.
1
Daca maslinele sunt prea sarate le puteti opari si pe ele cu apa clocotita si apoi le clatiti cu apa rece.