Pui umplut la cuptor

de diaconta in Pui, 27 Mar 2013 | 21599 vizualizari

 

Un fel de preambul in asteptarea sarbatorii pascale.

 

INGREDIENTE

  • Un pui pentru umplut dezosat (1.500 kg)
  • 800 g ficat de pui
  • 11 oua
  • 4 felii paine uscata
  • 2 legaturi (10 fire) ceapa verde
  • O legatura patrunjel verde
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Usturoi granulat
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor:

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla.

Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior.

Am fiert  cinci din cele unsprezece oua.

Am fiert si ficatul.

Am taiat cubulete ficatul si ouale fierte.

Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt,apoi le-am prajit cu putin ulei.

Am înmuiat pâinea cu putina apa calduta,am sfarâmat-o si am pus-o peste verdeata.La fel si ouale si ficatul de pui.

Am batut cele sase oua ramase si le-am pus peste amestecul de ficat,oua si verdeata.

Am lasat pe foc pâna compozitia a început sa se închege.

Am pus apoi umplutura în interiorul puiului si am cusut pielea pentru ca umplutura sa nu iasa.

Am pus ulei si putina apa într-o tava,am pus puiul si crengute de rozmarin.

Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor.

Am lasat jumatate de ora cu folia,apoi am scos folia si am mai lasat înca o ora pâna s-a rumenit.In total l-am lasat la cuptor o ora si jumatate.

L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Se serveste rece ca atare sau alaturi de o garnitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 17:02

claudiaO 1

17.12.2013, 17:02

tare buna combinatia de ficatei in pui am probat si eu

diaconta 1

17.12.2013, 23:15

Claudia0,asa este multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]