Shaorma

de Lau in Pui, 16 Iul 2013 | 5132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • lipii
  • pentru marinarea puilui
  • 1 piept de pui
  • 100 g vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc
  • 2 catei usturoi
  • pentru umplut
  • cartofi
  • maioneza
  • 1/2 varza
  • ardei copti
  • Sos tzatziki
  • 3 castreveti
  • 300 g iaurt
  • marar verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic.

Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute.

Bucatile de carne le prajim pe ambele parti,scoatem pe un servetel absorbant dupa care le taiem bucati.

Curatam cartofii, ii spalam si ii prajim in ulei dupa care ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care adaugam sare dupa gust

Varza o taiem fasii si o amestecam cu sare,

Ardeii ii coacem (eu am preferat la cuptor,unsi cu ulei)ii curatam de pielita si ii taiem felii

Sosul tzatziki-castravetii ii curatam de coaja si ii dam prin razataorea mare,adaugam un pic de sare si lasam sa scurga zeama cca 10-20 min,

Dupa care ii scurgem bine de zeama,ii adaugam intr-un castron,adaugam iaurtul si marar tocat,se potriveste de sare daca este nevoie,

Ungem lipia cu maioneza,adaugam varza,carne,ardeii,cartofi si deasupra sosul tzatziki,

Rulam si prindem la o margine cu folie alimentara

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma