Shaorma

de Lau in Pui, 16 Iul 2013 | 5225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • lipii
  • pentru marinarea puilui
  • 1 piept de pui
  • 100 g vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc
  • 2 catei usturoi
  • pentru umplut
  • cartofi
  • maioneza
  • 1/2 varza
  • ardei copti
  • Sos tzatziki
  • 3 castreveti
  • 300 g iaurt
  • marar verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic.

Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute.

Bucatile de carne le prajim pe ambele parti,scoatem pe un servetel absorbant dupa care le taiem bucati.

Curatam cartofii, ii spalam si ii prajim in ulei dupa care ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care adaugam sare dupa gust

Varza o taiem fasii si o amestecam cu sare,

Ardeii ii coacem (eu am preferat la cuptor,unsi cu ulei)ii curatam de pielita si ii taiem felii

Sosul tzatziki-castravetii ii curatam de coaja si ii dam prin razataorea mare,adaugam un pic de sare si lasam sa scurga zeama cca 10-20 min,

Dupa care ii scurgem bine de zeama,ii adaugam intr-un castron,adaugam iaurtul si marar tocat,se potriveste de sare daca este nevoie,

Ungem lipia cu maioneza,adaugam varza,carne,ardeii,cartofi si deasupra sosul tzatziki,

Rulam si prindem la o margine cu folie alimentara

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui la lipie ”asubana”