Pui picant cu hribi si busuioc

de mihaelar63 in Pui, 19 Iul 2014 | 3583 vizualizari

 

Am avut un picior mare si o aripa de pui de casa , galben ca aurul si am poftit la ,, ceva '''cu rosii si busuioc . Am mai pus si o mana serioasa de hribi congelati care au dat un gust senzational sosului .

 

INGREDIENTE

  • 1 Pulpa, 1 aripa, ficatel de pui (de casa)
  • 200 gr hribi de padure (congelati)
  • 100 ml ulei masline
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari paserate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingura rasa faina alba
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • fulgi de chilli
  • sare
  • garnitura: mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu hribi si busuioc:

Puiul se curata si se portioneaza .

Cepele  se curata si se toaca marunt .

Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati .

Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute .

Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina .

Amestecati totul si puneti apa cat sa acopere carnea .

Daca este nevoie mai adaugati apa in timpul fierberii .

Fierbeti inca 15 minute si incercati carnea daca este patrunsa .

In acest moment adugati hribii , busuiocul si patrunjelul.

Lasati sa dea un clocot impreuna .

Lichidul trebuie sa scada pana a ajuns de consistenta smanatanii subtiri .

Serviti puiul cu mamaliguta , presarat pe deasupra cu fulgi de chilli si decorat cu busuioc verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu hribi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

Gyongyke 1

20.07.2014, 12:45

o nelamurire: cum sint rosiile PASERATE?

Merisor 1

20.07.2014, 20:13

Ioi!

mihaelar63 1

21.07.2014, 17:35

Gyongyke ,incercand sa-ti explic termenul am gasit mai repede imagini . Paserat= pasat . In general mamicile cu bebe sunt mai familiarizate cu termenul . Ma gandesc ca mai repede iti arat http://gastromag.ro/Moara-paserat-Profi-Kuchenprofi,p-2867.html. Eu am obtinut pulpa de rosie -paserata- cu ajutorul clasicei masini de preparat bulionul Gasesti pireu de rosii si la conserva dar ar fi pacat sa nu profiti pregatind cu rosii proaspete

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu piept de pui