Am incercat cel mai cumintel titlu:))) Cand am suit puiul asta sus pe protap, m-a dus gandul direct la Dia. Puiul asta avea bulane si un piept generos, exact cum ii place ei. Si mai era si rumenit, dar asta mai incolo,cand a fost gata.
Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Se curata ceapa si se taie in patru.
Se curata si usturoiul.
Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi.
Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome.
Se unge cu sare,piper si pudra de usturoi peste tot.Se poate face o pasta cu unt...daca intreaba cineva,e lotiunea de corp a puiului.
Se mai pun si niste crengute de cimbru inauntru.
Se mai pot pune bucati de usturoi intre piele si piept.
Se pune pe suport, dar precis merge si pe sticla.
Se pune suportul in tava si se adauga cam o cana de apa.
Apa se va folosi la stropit puiul din cand in cand ca sa nu se usuce.
Am stropit la fiecare 15 minute sa nu iasa puiul zbarcit...doar nu l-am bagat pui si-l scot gaina batrana!
Eu l-am tinut cam o ora si jumatate, dar depinde si de cuptor.
Eu acuma il scot de pe suport si il pun pe masa,depinde de Dia ce si cui da.
Pofta buna sa aveti!