Pui la cuptor cu sos de usturoi

de Brindusa in Pui, 17 Apr 2010 | 6855 vizualizari

 

Am adaptat dupa o reteta din "Retete mediteraneene" primita de la bucataras. V-o recomand, a iesit o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de pui, crestat putin
  • 1 lamaie taiata felii
  • 200 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • legume dupa preferinta , trase in unt

Pentru marinada:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ceapa rosie tocata fin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat

Pentru sosul de usturoi

  • 3 catei de usturoi
  • 1 pliculet sofran Kotany (1/4 lingurita)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sos de usturoi:

Amesteca ingredientele marinadei si lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune pieptul de pui intr-o tava si freaca-l cu putina sare si piper. Toarna marinada deasupra si feliile de lamaie langa. Lasa la rece 20 minute. Dupa acest timp, toarna vinul in tava si baga la cuptor cam 40 minute (sau, in functie de cat de groasa e carnea, pana ce e facut, dar nu uscat).

In acest timp fa sosul. Zdrobeste usturoiul si fa-l ca o pasta, impreuna cu sofranul si sare. Adauga galbenusul si amesteca bine cam 1 minut. Adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. La sfarsit adauga patrunjelul si potriveste de sare, piper si lamaie.

Serveste carnea calda cu legume si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]