Pui iranian - Morgh

de retetepersane in Pui, 13 Feb 2011 | 9876 vizualizari

 

Morgh inseamna pui in limba persana. Am mancat deseori puiul pregatit in acest fel, cu orez si un fruct acrisor uscat care ei il numesc zereshk (Berberis vulgaris) care la noi cred ca se numesc agrise rosii.
Pentru ca nu am gasit in Bucuresti agrise uscate, eu am folosit boabe de rodie.
Puiul astfel gatit iese delicios

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui, piept sau pulpe
  • o ceapa taiata marunt
  • ardei gras taiat feliute
  • 1 lingurita rurmeric
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 boia de ardei dulce
  • Praf de chilli (optional)
  • Sare
  • Piper
  • Putin ulei pentru gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui iranian - Morgh:

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar putea sa fiarba mai greu.

2. Serviti cu orez iranian sau cu piure, adaugand deasupra si cateva linguri din sos si garnisiti cu boabe de rodie sau agrise

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui iranian - Morgh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Satay de pui