Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata marunt, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele, se face o pasta, iar cu acesta se umple "buzunarele" de piele. Se unge pielea cu ulei de masline si se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune intr-un vas termorezistent, se umple puiul cu cartofi noi condimentati cu sare si piper si se toarna vinul alb. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora, se reduce temperatura 180 grade, se mai lasa in cuptor inca 1 ora, dar din cand in cand se scoate vasul si se unge puiul cu o pensula din silicon cu vinul si grasimea lasata de pui. Este extrem de fraged si suculent. Pofta buna!!
1
pt ca nu am dorit o piele crocanta si uscata, cand a fost gata puiul de copt l-am acoperit cu folie de aluminiu pt 10 minute.
2
daca-l doriti crocant la exterior, scoateti puiul din vas, il puneti pe grilajul cuptorului, o tava dedesubt(in care sa se scurga grasimea)si-l mai lasati 10-15 minute in cuptor, pana se rumeneste