Pui intreg la cuptor cu cartofi noi

de simona72 in Pui, 29 Mai 2014 | 9911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
  • 2 linguri pline de unt moale la temperatura camerei
  • 2-3 linguri lingura ulei de masline
  • 1 legatura frunze proaspete de menta
  • 1 lingurita sare si piper proaspat macinat
  • 1 kg cartofi noi condimentati cu sare si piper
  • 1 ceasca vin alb demidulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la cuptor cu cartofi noi:

Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata marunt, 1 lingurita sare si 1 lingurita piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele, se face o pasta, iar cu acesta se umple "buzunarele" de piele. Se unge pielea cu ulei de masline si se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune intr-un vas termorezistent, se umple puiul cu cartofi noi condimentati cu sare si piper si se toarna vinul alb. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora, se reduce temperatura 180 grade, se mai lasa in cuptor inca 1 ora, dar din cand in cand se scoate vasul si se unge puiul cu o pensula din silicon cu vinul si grasimea lasata de pui. Este extrem de fraged si suculent. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

pt ca nu am dorit o piele crocanta si uscata, cand a fost gata puiul de copt l-am acoperit cu folie de aluminiu pt 10 minute.

2

daca-l doriti crocant la exterior, scoateti puiul din vas, il puneti pe grilajul cuptorului, o tava dedesubt(in care sa se scurga grasimea)si-l mai lasati 10-15 minute in cuptor, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui superioare pe pat de sare la cuptor