Pui indian Tandoori

de Mihaela11_jo in Pui, 20 Dec 2010 | 9025 vizualizari

 

La Amman exista in fiecare cartier restaurante indiene numite " Mankal Chicken Tikka".
Puiul Tikka si Tandoori este foarte condimentat; se serveste cu orez biryani in 3 culori si orez cu lamaie si paine "Poori" ( asemanatoare langosului romanesc).

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare  
  • 2 catei de usturoi  
  • 1 lingura de ghimbir prospat ras pe razatoarea mica  
  • 1 ceapa mica  
  • 1 lingurita de mustar Dijon  
  • 1/2 de lingurita seminte de cardamom  
  • 1/2 lingurita coriandru macinat  
  • 1/2 lingurita piper prospat macinat  
  • 3 linguri de suc de lamaie  
  • 1 cana si jumatate de iaurt  
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui indian Tandoori:

Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine.

Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.

Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava de cuptor mai adanca se pune puiul cu tot cu iaurtul si se pune la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 45 de minute sau pana s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura  de orez cu lamaie si paine indiana Poori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui indian Tandoori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]