Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus

de Bia27 in Pui, 19 Mar 2013 | 7091 vizualizari

 

Ieri am preparat aceasta mancarica,care noua ne place tare mult.Stim ca e post,dar cum la noi postul se tine miercurea si vinerea(valabil pt cei mari),m-am gandit ca totusi poate mai sunt pofticiosi care postesc ca noi :))).

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • 1 felie telina
  • 1 cescuta bulion
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/2 lingurita cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • ulei
  • Cus-Cus
  • 250 g cus-cus
  • 3 pahare cu apa
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus:

In prima faza taiem cubulete pieptul de pui, apoi trecem la legume: ceapa o maruntim, ardeiul il taiem cubulete, iar morcovii si telina le dam pe razatoare. Inabusim legumele vreo 5 minute, adaugam apoi si pieptul de pui cubulete pt inca vreo 3 minute, dupa care completam cu apa cat sa le acopere. Lasam apoi sa fiarba la foc mediu, sub capac. Cand este fiarta carnita, adaugam bulionul, tarhonul, cimbrul, sarea dupa gust si mai lasam sa dea cateva clocote pt a se forma mai bine sosul. Oprim focul si punem patrunjel din belsug, eu de data asta am pus patrunjel uscat, dar il prefer pe cel verde .

Eu prepar cus-cus-ul in timp ce se face si mancarica de pui. Punem intr-o oala (tigaie inalta,in cazul meu) cele 3 linguri de ulei, adaugam cus-cus-ul si il lasam vreo 2 minute, amestecand mereu, adaugam apoi o cana de apa si punem capacul, amestecam destul de des, iar cand apa scade punem  cate o jumatate de pahar de apa. Dupa ce punem apa iar punem capacul, mai amestecam intre timp si tot asa pana am pus cele 3 pahare de apa. La sfarsit punem sare dupa gust si servim langa puiul cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu folosesc cus-cus de la Monte Banato,imi place ca e mai marunt si nu se umfla foarte tare.

2

E posibil sa mai aveti nevoie de putina apa,depinde si de cus-cus-ul care il aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de legume cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de pui cu legume la cuptor