Pui cu miere si smochine

de marcela1979 in Pui, 2 Noi 2014 | 3568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 4 smochine
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lg miere de albine
  • 1 lgt curcuma
  • 1 vf cutit sofran pudra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu miere si smochine:

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se pune mierea,apa sau supa de pui ,cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba carnea Cand carnea este fiarta ,lasam sa scada sosul apoi adaugam smochinele taiate in patru,acoperim tigaia si mai lasam 5 min sa fiarba dar sa nu se transforme in gem.

Se serveste cu cus-cus,orez sau simpla .

TIPS-URI

1

Inainte sa pui sofranul se dizolva intr-un pic de apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu miere si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu susan si miere