Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Pui, 11 Feb 2013 | 4710 vizualizari

 

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o si pe aceasta, cu specific belgian.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
  • 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
  • 500 ml bere (am folosit fara alcool)
  • 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci (in conserva)
  • 50 ml smantana proaspata
  • 1 lingură de unt
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport):

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.

Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.

Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.

TIPS-URI

1

Eu i-am servit cu morcovi feliati si gratinati in unt. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:42

Doinavar 1

13.02.2013, 18:54

Multumesc, ma bucur ca va place.

Teo 1

13.02.2013, 22:32

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in bere lemon