Pui Gong Bao

de retetele_tinei in Pui, 28 Sep 2014 | 10465 vizualizari

 

Puiul "Kung Pao" care mai este numit si " Gong-bao" sau " Kung Po", este o reteta stir-fry, picanta, preparata cu pui, alune, legume si chilli.
Reteta face parte din bucataria Szechuan, originala din provincia Sichuan, China. Cu toate ca reteta este din Sichuan, ea s-a extins, in toata China, chiar daca a suferit unele, mici, modificari.

Se crede, ca reteta a primit numele dupa Ding Baozhen ( 1820-86), care facea parte din Dinastia Qing si care a fost guvernatorul provinciei Sichuan.Titlul sau a fost "Gongbao" ( Kung-Pao).
Numele " Kung-pao", deriva de la numele titlului sau.

In perioada, "Revolutiei Culturale", numele retetei a suferit o distorsiune, pt ca era asociata cu Ding. Atunci reteta a fost numita " Bucati de pui prajite rapid" ( Hongbao Jiding), pana in 1980, cand i-a fost reabilitat numele.

 

INGREDIENTE

  • 500g piept de pui
  • 2 ardei rosii, mai mici
  • 2 ardei galbeni, mai mici
  • 1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
  • 2 maini bune de alune
  • 1 bucata de ghimbir proaspat
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 2 sau 3 ardei iuti, depinde de cat de iute, va place ( reteta, spune 9-10 ardei iuti) -ulei
  • Pt marinata:
  • 4 lingurite sos soia ( eu am avut dark)
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2 lingurite apa rece
  • 2 lingurite ulei de susan
  • Pt sos:
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguirte amidon de porumb
  • 4 lingurite sos soia
  • 4 lingurite apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Gong Bao:

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul mai sus amintit pt marinata.  Dupa, care se da la frigider pt 30 minute.

Cat carnea sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar, se curata si se taie cuburi ardeii galbeni,  ardeii rosii, morcovii si ceapa. In schimb usturoiul, ardeii iuti si ghimbirul se curata si se taie cat mai marunt.

Pana una, alta se poate pregatii si sosul. Asadar, se amesteca toate ingredientele, mai sus amintite, iar pasta rezultata se lasa deoparte.

Dupa ce carnea a stat suficient la marinat, se pune la prajit in ulei, pt 3 minute, la foc mare. Prajita se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Alunele se pun la prajit, cateva momente, pana se simte un miros de copt, de la ele. Dupa care se scot pe o farfure si se lasa deoparte.

Mai apoi, se pune o tigaie cu ulei la foc mare, iar cand e incalzit, se pun ardeii iuti.  Dupa cateva momente, se pun bucatile de ghimbir si usturoi ( iubesc mirosul de ghimbir prajit!!!!). Se amesteca bine, dupa care se adauga ceapa si se lasa la calit, pt 30 de secunde. Se pun si ardeii si morcovii, taiati care se lasa la calit pt nici mai mult nici mai putin de 1 minut. Si in cele din urma, in tigaie se pune si carnea.

Apoi, se punalunele si totul se lasa sa se prajesca pentrut inca 1 minut, dupa care se adauga sosul, deja pregatit. 

Se mai lasa, pe foc, pana sosul se ingroasa...apoi se poate servii!! 

TIPS-URI

1

orez

2

paste de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pui Gong Bao a la Wu Xing