Clatite brasovene gratinate

de Oana in Pui, 30 Sep 2009 | 59521 vizualizari

 

Inspirata de reteta lui Gudinde si pofticioasa mare cum sunt, am facut azi clatitele brasovene gratinate.
Chiar ca sunt delicioase, iar calde sunt dementiale, merita incercate!

 

INGREDIENTE

        Clatite:
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 650 g faina
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
         Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 500 g ciuperci proaspete
  • o ceapa
  • o legatura marar
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura faina
  • 100g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
        Topping:
  • 2 linguri cu smantana
  • 3 linguri cu lapte
  • 100g  cascaval ras
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene gratinate:

Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se taie cuburi micute si se caleste separat in putin ulei. Se lasa pe foc pana scade toata zeama lasata, apoi se rastoarna peste ciuperci. Eu am folosit wok-ul, fiind destul de inalt si incapator. Se mai pune un pahar cu apa si se lasa la inabusit, amestecand din cand in cand. La final se adauga smantana amestecata cu faina si putina apa si se lasa sa scada bine sosul. Se presara mararul tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine. Se pune amestecul intr-un vas de iena si se tine la cald, cu capac.

Se amesteca ingredientele pentru clatite si se coc intr-o tigaie mai mare. Ies cam 20 de clatite, eu am folosit doar 16, cate doua clatite de portie.

Se umplu clatitele si se impacheteaza bine capetele, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Smantana pentru topping se amesteca cu laptele si se toarna peste clatite, iardeasupra cascavalul ras. Se pune vasul in cuptorul incins pana se topeste cascavlul si se rumeneste usor. Va fi putin crocant, extraordinar de bun! Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana