Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

de Merisor in Pui, 2 Sep 2013 | 4519 vizualizari

 

Este o mancare tare gustoasa, asemanatoare ostropelului de pui.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 2-3 capatani de usturoi
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt:

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei. 

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.

Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.

Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita, aproximativ o ora la foc mediu, atat a durat la mine.

Intre timp pregatim ardeiul(eu am folosit de la congelator), rosiile pe care le oparim in putina apa fiarta, le decojim si usturoiul pe care il curatam si le trecem impreuna prin robot.

Toate acestea le adaugam peste carnea de pui si mai lasam pe foc 20 de minute, asezonand cu piper si sare si zahar, dupa gust.

Intr-un bol punem faina si incepem sa diluam punand putin cate putin din supa si amestecand continuu cu o furculita.

Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si omogenizam bine printre carnea de pui.

Mai lasam pe foc 5 minute, mestecand din cand in cand, mai adaugam daca este cazul sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.

Este usor picanta si foarte gustoasa.

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de mamaliguta calda.

2

Se poate adauga si smantana in timpul servirii.

3

Foile de dafin se vor inlatura dupa 20-30 minute de fierbere, altfel devin amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii