Profit la maximum de aceste cateva zile de concediu pe care le am pentru a face preparate cat mai diverse,cu arome noi pe care nu le-am mai incercat,dar…avand mai mult timp,daca cumva nu iese bine pot face repede altceva desi sper ca toate sa fie pe gustul nostru pentru ca le fac cu mare drag!
Pentru ca atunci cand nu sunt foarte inspirata ma mai uit la cate o emisiune Tv,la fel a fost si in cazul acestui preparat…am vazut o emisiune cu Anne Burrell,in care ea pregatea ceva cu pui si il asociase cu ceva dulce,si mi-a venit repede si mie o idee mai ales ca aveam cateva mere mici de la tara pe care nu le manca nimeni si parca nici sa le arunc nu ma incumetam :)
Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,nucsoara,curry si ardei iute.Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat bucati mici neuniforme,apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline incins si le-am lasat cateva minute la foc,am adaugat peste ele susan negru si ciupercile taiate bucatele potrivite ca si marime si le-am lasat sa se inmoaie putin.
Dupa ce pulpele au stat cam o jumatate de ora la marinat,le-am scos si le-am pus intr-o tigaie cu ulei incins si le-am lasat pana s-au rumenit pe ambele parti,apoi le-am mutat intr-o cratita impreuna cu merele,ciupercile si usturoiul taiat marunt si le-am bagat la cuptor 30 minute.
Morcovii i-am taiat fasii si i-am calit in tigaie impreuna cu 2 catei de usturoi,apoi am adaugat peste ei taiteii chinezesti fierti in prealabil conform indicatiilor de pe ambalaj.
Am servit taiteii cu fasii de morcovi impreuna cu pulpele cu mere si ciuperci la cuptor. O bunatate!
Pofta mare!