Pui coquelet cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 27 Sep 2021 | 4189 vizualizari

 

 Puii coquelet sunt tare buni si gustosi, cel putin noua ne plac! Se pregatesc usor, ca orice alta carne, insa eu i-am preferat la cuptor, bine condimentati si cu cativa cartofi. Desi am pregatit cate unul pentru fiecare, mai mult de jumatate dintr-un pui nu am putut manca, pentru ca sunt satiosi. Merg perfect cu o salata, ceva muraturi din camara sau chiar cu un sos de usturoi! 

 

INGREDIENTE

  • 3 pui coquelet
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata
  • busuioc uscat
  • 1 lingura rosii uscate maruntite
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 cartofi mari
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui coquelet cu cartofi la cuptor:

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si ketchup-ul. Adaugati coaja rasa de lamaie, sare, piper, boia afumata, busuioc uscat, rosii uscate maruntite. La final, usturoiul curatat, il pisati si il incorporati. Cu acest amestec, masati bine cei 3 pui, pe toate partile. Curatati cartofii, ii taiati pe lung, bucati mai groase. Ceapa verde o taiati bucati mai mari. Asezati intr-o tava cartofii, ceapa verde, ii stropiti cu putin ulei de masline, presarati sare, piper si putin oregano uscat. Deasupra puneti puii. Turnati cam 1/2 cana cu apa sau supa de legume. Acoperiti totul cu staniol. Introduceti tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru o ora. Dupa acest timp, descoperiti puii. Ii stropiti cu zeama din tava. Mai dati 15 minute pe functia grill, daca nu aveti aceasta functie, ii lasati pana se rumenesc. Cand sunt gata ii scaoteti din cuptor. Ii lasati putin la racorit, apoi sunt gata pentru a fi serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui coquelet cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor