Praz cu masline

de alilianaa in Mancaruri de post, 20 Dec 2013 | 3633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 fire de praz
  • un morcov mic
  • o mana de masline Kalamata
  • 2 foi dafin
  • 5 boabe piper
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • sare dupa gust
  • o jumatate ceasca apa cu jumatate ceasca vin alb sec
  • 30 ml ulei
  • cateva fire de marar verde.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Prazul se  curata, se spala, se portioneaza. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea mare. Se pune uleiul la incins. Se pune morcovul ras, cand se mai inmoaie se adauga si prazul si se lasa impreuna cca 5 minute. Paralel maslinele se pun la fiert 3 minute in apa clocotita. Cand acestea sunt gata se adauga peste praz. Se potriveste de sare. Se adauga piper si floile de dafin, se amesteca usor. Se adauga apa si vinul si se lasa sa fiarba cca 10 min. ( max). La final se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu păsat (de post)