Prajituri cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 3913 vizualizari

 

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • un plic de praf de budinca de vanilie (40 g);
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • un plic zahar vanilat;
  • 4 linguri gris;
  • 750 g branza proaspata de vaca;
  • 270 g zmeura din compot;
  • 10 forme mari de silicon pentru briose.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat  si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu  o spatula de silicon.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.

 

TIPS-URI

1

Formele se pot umple pana la baza pentru ca aluatul nu va creste cat sa iasa din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ametita