Prajitura Donauwelle pentru Haloween

de Catalina L in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 2325 vizualizari

 

Donauwelle = valurile Dunării
De obicei aceasta prajitura tradiționala germană este aromata cu cirese iar glazura de ciocolata este decorata in forma de valuri.  Am făcut-o alternativă de Halloween cu struguri. 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/prajitura-donauwelle-pentru-haloween.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de struguri

Pentru blat:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 5 oua
  • 320 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema de unt:

  • 125g unt moale
  • 100-150 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 2-3 linguri lapte

Pentru glazura:

  • 125 g ciocolată neagră de desert
  • 25 g de unt moale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Donauwelle pentru Haloween:

Se prepară blatul: 

Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale.

Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C

Se toarna jumatate din aluat in tava unsa.

In cealalta jumatate se adauga si se amestecă cacaoa si se toarnă  peste aluatul precedent.

Se pun strugurii deasupra si se coace timp de 30 - 35 de minute.

Se demuleaza si se lasasa se raceasca pe un grătar.

 

Se prepară crema de unt cu vanilie: 

Frecati untul cu ajutorul unui robot/mixer. Adăugați 100 g de zahar pudra si frecati la viteza mica până când zahărul este încorporat in unt. Creșteti viteza, adaugati extractul de vanilie, sarea și 2 linguri de lapte si se bate timp de 3 minute.Verificati si gustati crema.

În cazul în care ar trebui să fie mai dulce și să aibă o consistență mai fermă, se adaugă restul de zahăr. În cazul în care este prea groasa se adaugă 1 lingura de lapte.

 

Se prepară glazura: 

Se topeste ciocolata rupta în bucăți la bain-marie. Adaugati untul moale si cu o spatula, se amestecă energic pentru a obtine o compozitie neteda si stralucitoare. Lasati sa se raceasca un pic.

 

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru a recupera excesul de glazura).

Se toarnă glazura peste tort si intindeti cu o spatula pentru a-l acoperi complet.

Decorati dupa dorinta : puteti face valurile Dunarii cu o furculita sau un decor Halloween cu un pic din crema de unt :)

 

Se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Donauwelle pentru Haloween" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bucataras Halloween: Degete de vrajitoare