Vroiam ceva cu branza dulce, dar nu ce facusem pana acum, asa ca m-am pus pe cautat. Cautand pe ici, pe colo, am nimerit in "curte" la Crisulina si mi-a placut ce am gasit. Cica ea, Crisulina, s-a inspirat de la Corina, ambele amandoua s-au dat cu nemtii ca asa au vrut muschii lor, e treaba lor, eu le placeam si de atentau la triburile din Amazon, sunt fete de gasca... Gata cu gargara, sa scriu ce am prestat, ca ce a iesit Dumnezeu cu mila...
Mai intai pregatim grisul. Laptele impreuna cu 3 linguri de zahar si un praf de sare il punem la fiert, cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Amestecam timp de 10 minute, apoi tragem cratita de pe foc. Ungem cu unt un vas de yena rotund (puteti folosi si alte forme, tava, forma de tort) si turnam grijul in el. Uniformizam grisul, cel care devine "blatul" prajiturii.
Apoi punem intr-un castron branza dulce cu untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat si mixam pana devine o crema omogena. La final adaugam faina si stafidele (daca nu va plac staffidele nu puneti, e simplu).
Acesta crema se toarna peste gris, se da vasul la cuptorul preincalzit la 180-200 grade (fiecare in functie de ce cuptor are), se lasa cca 30-35 minute. Cand este aproape gata o scoatem din cuptor si presaram deasupra niste zahar brun si mai lasam la cuptor 5-10 minute ( e facultativa chestia asta, mie asa mi-a venit sa fac).
Pentru ca mie imi place calda, n-am lasat-o sa se raceasca, am servit o bucatica asezonata cu dulceata de cirese amare, mortala combinatia...
1
se poate servi cu sos de ciocolata sau orice alta dulceata