Pandispan cu briose

de Valclaudia in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 briose (tari)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 6 linguri zahar tos
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru decor (2-3 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu briose:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zaharul + praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.

Presaram zaharul vanilat si punem cate putina spuma de albus si cate o lingura de faina, pana incorporam toata cantitatea.

Turnam jumatate din amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, in care am asezat felii de briose ramase nemancate.

In cealalta jumatate de amestec punem o lingura praf de roscove si turnam peste feliile de briose si partea deschisa de amestec deja aflate in tava.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea, daca pandispanul e copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca continutul.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si nuci - diet