Prajitura Rumba cu mac

de Lavinia in Prajituri, 13 Mai 2014 | 11700 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar(180 g)
  • 5 linguri de faina
  • 50 g mac
  • 150 g rahat colorat(verde am folosit eu)

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 300 g unt

Extra:

  • 2 foi napolitana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru decor(optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu mac:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.

Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.

La final adauga macul si rahatul.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa budinca la racit.

Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.

Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.

Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.

Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.

Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.

Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava mare de 40/30 cm.

2

Puteti inlocui pastaia de vanilie cu 3 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust.

3

Daca nu va place rahatul din bezea puteti adauga stafide sau orice va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

14.05.2014, 09:53

Multumesc,Bucatarasi

camelia75 1

14.05.2014, 15:24

Interesanta reteta si arata fff bine!!!

xana 1

14.05.2014, 20:44

O minunatie!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba