Briose umplute cu budinca de ciocolata

de Lau in Prajituri, 7 Mar 2011 | 4828 vizualizari

 

reteta o am de aici cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100g zagar
  • 50g unt
  • 125g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de portocale
  • 150g faina
  • budinca:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400ml lapte
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu budinca de ciocolata:

Aluatul:

Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Crema:

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic, singura diferenta e ca punem mai putin lapte.

Se aseaza hartiutele in forma de briose, se pune cu posul un strat de aluat apoi se aseaza in mijloc o lingura de budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.

Se da la cuptor 15 minute. Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata sau cu frisca, cum am decorat eu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu capsuni