Am gasit aceasta reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html si mi-a placut foarte mult. Multumesc, Merisor! Singura modificare a fost aceea ca am inlocuit merisoarele deshidratate cu stafide. Merisor, ai mereu preparate minunate!
Cum preparam blatul:
Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul.
In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare, esenta de lamaie si adaugam treptat faina.
Vom obtine o compozitie groasa, ca la chec, dar nu asa pufoasa.
Cum preparam umplutura:
Amestecam branza cu zaharul, esenta, grisul si stafidele, apoi incorporam cele doua oua.
Cum montam prajitura:
Tapetam o tava (a mea 22/34 cm) cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam umplutura de branza peste blat, turnam peste umplutura restul de compozitie ramasa, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si bagam tava din nou la cuptor, la 180 grade, pentru 25-35 minute pana ce se rumeneste usor.
Lasam sa se raceasca, portionam si servim.