Briose cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 10 Mai 2013 | 19243 vizualizari

 

Am facut repede niste briose pentru seara asta. Cu un pahar cu lapte alaturi sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 15 g drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa calduta
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • 100 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca. 

Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua.

Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15 secunde.

Am adaugat treptat ingredientele lichide, trecand la viteza 3 a robotului si am lasat sa mixeze inca 2-3 minute.

Acum amestecul e omogen si am adaugat in continuare untul si bucatelele de ciocolata. Am mai mixat inca 2 minute pana s-a incorporat bine si untul. 

Am lasat aluatul la crescut cam 45 minute. Pentru ca aluatul e mai dens decat cel de chec am folosit o lingura pentru a umple formele de briose. 

Am incalzit cuptorul si am pus briosele la copt pentru 12 minute, pana s-au rumenit. 

Dupa ce s-au racit putin le-am scos din forme. 

Au iesit foarte gustoase, pufoase si nu foarte dulci. Eu as mai adauga putin zahar compozitiei sau chiar l-as inlocui cu miere de albine data viitoare.

 

 

 

 

 

Despre Kitchen AID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

10.05.2013, 21:53

Ce pufoase si delicioase

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

mena29 1

15.05.2013, 13:34

Oana le adora! Mereu fac sau isi face chiar ea. Excelent arata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata