Astept sa vina primavara, poate o mai imbunez cu prajiturica asta :D
Din aceleasi ingrediente se poate pregatii si checul sau un padispan.
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.
Amestecam toate ingredientele pentru compozitia de cacao si o punem pe foc pana se omogenizeaza, dupa care o lasam la racit.
Luam 2 linguri in compozitia alba si punem peste compozitia de cacao si omogenizam.
Turnam compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care deasupra vom turna si compozitia de cacao, pe care o vom imprastia prin toata tava, cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare.
Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, dupa care scoatem si punem gem de piersici din loc in loc.
Dam tava din nou la cuptor pt inca 30 - 40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Cand s-a racit, pudram cu zahar si o putem taia.