Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici.
Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din compot.
Se pune untura intr-un castron impreuna cu sare si zaharul. Se amesteca energic pana la dizolvarea zaharului. Se pun ouale intregi amestecand din nou, coaja de la clementine, bicarbonatul stins cu zeama de la cele doua clementine, smantana, iar la urma cele 3 cani de faina. Se amesteca apoi din nou.
Intr-un bol se pune cacaua si peste se toarna 3 linguri din aluatul rezultata, se amesteca si se da deoparte.
Aluatul fara cacao se toarna intr-o tava de copt de pune pe alocuri si din aluatul cu cacao, apoi se fac cu furculita cerculete pentru a se amesteca aluatul cu cacao cu cel fara cacao
Deasupra se adauga merisoarele hidratate, iar daca a mai ramas din zeama, se stropeste deasupta pandispanul si se pune la copt pentru 40 de minute.
Cand este copt si racit, se pudreaza cu zahar vaniliat.
1
se poate renunta la acea lingura de ulei, dar uleiul face acest pandispan mai pufos.