Un desert fin, delicios, preluat de la Gaby_d
Multumesc pentru reteta, sor'mea! :-*
Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca, 1,5 linguri faina, jumatate lingurita cu praf de copt si un praf de sare.
Batem albusurile impreuna cu un varf de cutit sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucuiasa, apoi continuam cu faina , cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , nivelam si coacem la foc mediu pentru 15 minute, pana ce foaia devine usor aurie.
Scoatem tava din cuptor, luam foaia cu tot cu hartia de copt si-o punem pe un blat lasand-o sa se raceasca pe hartie. Procedam la fel cu celelalte doua foi.
Cand s-au racit, desprindem cu grija hartia de copt ( se va desface foarte usor cand foile sunt complet reci )
Crema.
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur, pana ce acestea isi dubleaza volumul si devin o spuma densa. Adaugam laptele si mestecam continuu pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.
Oprim focul si lasam crema sa se raceasca. Mixam untul tinut la temperatura camerei si obtinem o spuma, peste care adaugam putin cate putin amestecul de galbenusuri racit.
Impartim crema de galbenusuri in trei parti egale. In prima amestecam nuca de cocos, in a doua stafidele
stropite cu rom si in a treia ciocolata maruntita.
Incepem asamblarea prajiturii: Asezam o foaie de blat peste care intindem crema cu cocos. Peste crema de cocos asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, apoi asezam a treia foaie si acoperim cu crema cu bucati de ciocolata.
Presaram fulgi de ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore, cand se va putea portiona mai usor.
1
Din cantitatile date am obtinut o tava cu prajituri.