Prajitura Intercontinental

de gaby_duceag in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 24331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 8 albusuri
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide si merisoare inmuiate in rom
  • 50 gr ciocolata tocata
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental:

  • Incepem cu pregatirea foilor.
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
  • Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Cand textura compozitiei e ferma si lucioasa adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.
  • Impartim compozitia in trei parti egale.
  • Pregatim o tava de 20/30 cm. Daca vreti foile mai inalte folositi o tava de 18/26 cm.
  • Taiati 3 bucati hartie pentru copt. Asezati prima bucata in tava, puneti o parte din compozitia de albusuri, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12-15 minute. Foaia trebuie sa capete o culoare usor aurie. Scoateti si lasati sa se racoreasca, invartiti foaia cu o miscare ferma pe blatul de lucru si desprindeti usor hartia.
  • Procedati la fel si cu celalalte doua foi.
  • Pregatim crema.
  • Mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur.
  • Adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.
  • Lasam sa se raceasca.
  • Untul moale, la temperatura camerei il mixam spuma. Cand amestecul de galbenusuri e rece adaugam lingura cu lingura peste unt mixand la cea mai mica viteza a mixerului.
  • Crema obtinuta o impartim in trei  parti.In prima punem cocos, in a doua stafidele inmuiate in rom si in a treia ciocolata. Omogenizam in fiecare vas.
  • Asezam o foaie, intindem uniform crema cu cocos, asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, asezam a treia foaie si punem crema cu ciocolata. Presaram fulgi de ciocolata si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (34)

Xandrinne 1

10.01.2015, 08:44

Minunata!! E la favorite.

Lia_ 1

10.01.2015, 09:58

eu am trecut de faza favorite, am facut-o deja excelenta!

Teo 1

10.01.2015, 21:20

e tare frumoasa si buna,am facut-o de mai multe ori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Intercontinental