E clasica prajitura desteapta ,dar am scris inteligenta ca sa fie mai altfel denumirea;)O prajitura ce merita facuta macar o data,zic eu,pentru consistenta si felul ei de a se alege singura(pai nu degeaba e intelidenta)!!!!!
Fierbem laptele si il lasam sa se raceasca.
Margarina impreuna cu zaharul si 5 linguri din laptele racit se pun pe foc,intr-o cratita, pana se topeste zaharul.
Dupa ce acesta s-a topit ,dam acest amestec la loc racoros.
Cand acest amestec de margarina s-a racit adaugam galbenusurile ,unul cate unul .
Punem si restul de lapte si amestecam bine toate ingredientele.
Se adauga zaharul vanilat,esenta,praful de sare ,coaja de lamaie rasa si faina in ploaie ,pe care o incorporam cu telul.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de mai sus,usor,cu o lingura.Omogenizam.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina.
Turnam in ea acest amestec si dam in cuptorul incins circa 45 de minute,pana prinde o culoare aurie.
Cand e gata scoatem prajitura la racorit ,apoi o taiem,o pudram cu zahar si servim!!!
Sa aveti pofta!!!!