Inca una dintre prajiturile copilariei mele, din caietul cu retete al maicutei mele. O prajitura dulce-acrisoara , foarte aromata care face parte din topul primelor 10 prajituri preferate ale familiei.Glazurata sau doar pudrata cu zahar este un deliciu pentru papilele gustative.Sunt sigura ca si voi ati incercat-o de nenumarate ori pina acum..
Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.
Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se intinde a doua foaie se unge cu gem . Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie si se pune nuca cu zahar pe ea.Deasupra ramine a patra foaie goala, pe care o intepam putin cu furculita.
Se baga la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si se coace pina se rumeneste un pic foaia de deasupra, cam o ora.
Cind e gata , se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf sau se glazureaza si se taie in ce forma dorim.
Pofta mare !