Prajitura cu cocos

de Ionutza in Prajituri, 6 Ian 2012 | 4763 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 oua
  • 8 ling zahar
  • 8 ling faina

 Crema:

  • 1 rama
  • aprox 300 gr cocos
  • 250 gr zahar
  • 2 cani lapte (sau cat sa inmoi cocosul)
  • 4 albusuri

Deasupra:

  • 4 galbenusuri(ramase de la crema)
  • 12 ling zahar pudra
  • cocos cat sa fie presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

  Avem nevoie de 4 foi.Ca sa facem o foaie avem nevoie de 2 oua 2 ling zahar si 2 ling de faina.Se face o foaie de pandispan si se intinde pe fundul unei tavi in mod egal.Se coace pana se rumeneste.

  Pt crema mai intai trebuie inmuiat cocosul in lapte vreo 10 min.Albusurile cu zaharul se fierb pe foc incet sau pe aburi pana la albire.,se adauga cocosul inmuiat in lapte si se da in clocot.Dupa racire se amesteca bine cu margarina.Se umplu foile cu aceasta crema.

  Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra si se pune deasupra prajiturii.Peste aceasta glazura se presara cocos.

 

Pofta buna. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ninsa"