reteta e preluat ade la Anita Albu,dar am operat cateva mici modificari...ce a iesit...o minunatie ce nu o pot descrie in cuvinte!
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.
2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus
3. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet, iar la sfarsit nucile taiate bucatele
4.Intr-o tava tapeta cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 25 de minute.
5. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa de trandafiri si laptele, apoi se pun sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema.
6. Dupa ce crema s-a ingrosat se lasa la racit,iar cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt- avand mare grija ca mai intai batem untul cu mixerul dupa care se incorporeaza crema pe rand punand doar cate o lingura odata( procedeul seamana cu cel de maioneza ).
7.Cand blatul s-a racit se aseaza crema peste si se niveleaza frumos, apoi ne ocupam de krantz.
Pentru crantz :
Intr-o craticioara se topesc cele 3 linguri de zahar, iar cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe o hartie de copt , il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim.
Se marunteste crantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de snitzele si se pastreaza pentru a se presara peste prajitura in momentul servirii. nota : nu putem baga crantzul la rece, deoarece se inmoaie!
La final adaugam uniform si murele spalate, apoi dam prajitura la rece !
1
cuptorul trebuie incins in prealabil, inainte de a baga blatul la copt!
2
trebuie mare atentie la crema, pentru a nu ni se taie se respecta intocmai procedeul descris!